De gemiddelde kosten van een verzuimverzekering

Overweeg je een verzuimverzekering af te sluiten voor je personeel? Dat is altijd een verstandige keuze. Als één van je medewerkers (langdurig) ziek wordt, dan ben je als werkgever niet alleen verantwoordelijk voor de loondoorbetaling, maar ook voor de verzuimbegeleiding en re-integratie van je zieke medewerker. Je wilt voorkomen dat dit iets is wat je uit eigen zak of van het bedrijfsgeld moet betalen. In dat geval is een verzuimverzekering, zoals bij Sazas, een zeer prettig idee.

© Pixabay.com

Wat zijn de gemiddelde kosten van een verzuimverzekering?

De gemiddelde kosten van een verzuimverzekering hangen af van een aantal factoren. Denk aan het ziekteverzuimpercentage, het type bedrijf en de gekozen dekking. Hieronder wordt uitgelegd hoe de premie van een verzuimverzekering tot stand komt.

De werkzaamheden binnen het bedrijf

Het risico op langdurig verzuim binnen je bedrijf hangt af van de werkzaamheden. De kosten van het ziekteverzuim in ligt hierdoor soms hoger bij bepaalde bedrijfstakken dan bij andere. De werkzaamheden van het bedrijf worden daarom meegenomen in de premiebepaling.

De samenstelling van het personeel

Ook de samenstelling van het personeel heeft invloed op het risico op langdurig verzuim binnen het bedrijf. Wanneer je veel oudere werknemers hebt, dan zal je een hogere premie betalen voor een verzuimverzekering dan bij een bedrijf met relatief veel jonge werknemers.

© Pixabay.com

Factoren die invloed hebben op de verzuimverzekering premie

Als werkgever kun je niet altijd voorkomen dat personeel uitvalt door ziekte, maar je hebt wel invloed op Als werkgever kun je niet altijd voorkomen dat personeel uitvalt. Maar je hebt wel invloed op het verzuim. De manier waarop je omgaat met eventueel verzuim en de arbeidsomstandigheden zijn belangrijke factoren die meewegen bij het berekenen van de premie.

Tot slot kun je met een actief personeels- en verzuimbeleid niet alleen de productiviteit verhogen, maar ook de klanttevredenheid van je bedrijf en de kosten van je verzuimverzekering laag houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *