Maak met zoekmachine marketing de oversteek naar het buitenland!

Wil jij de grens oversteken en je bedrijf uitbreiden naar een filiaal in het buitenland? Goede keuze, dit is een mooie manier om te groeien en om je naamsbekendheid enorm te verhogen. Maar, het is een stap die ook makkelijk kan mislukken. Om te testen of jij klaar bent voor het buitenland, kun je eerst kijken hoe succesvol je bedrijf online gezien is in een bepaald land. Dit doe je met zoekmachine marketing!

© Pexels.com

Hoe werkt buitenlandse zoekmachine marketing?

Veel bedrijven zijn geneigd om voor het buitenland hun huidige strategie simpelweg door te zetten, maar dit is niet hoe het werkt. In het buitenland krijg je namelijk te maken met een nieuwe markt, wat betekent dat je nieuwe concurrenten hebt en een nieuwe doelgroep. Alhoewel de wens van deze doelgroep niet enorm zal verschillen, vereist het wel een nieuw onderzoek. Een logisch gevolg is bijvoorbeeld dat de zoekwoorden zullen verschillen: simpelweg vertalen is hierin niet genoeg. Door een strategie te vormen rondom het land waar jij naartoe wil, is het makkelijker om dit land online te veroveren en uiteindelijk ook in het echt.

Ken de cultuur

Een belangrijk onderdeel van buitenlandse marketing is niet alleen het toepassen van informatie, maar ook het begrijpen van de cultuur. Een eerste goede stap hierin is begrijpen dat de Nederlandse cultuur die we gewend zijn, vaak niet werkt in het buitenland. Hier zijn een paar dingen waar je op kunt letten:

  • Directheid: Nederlanders zijn enorm direct. Wij vinden het normaal om te zeggen waar het op staat; in het buitenland wordt er liever ietwat omheen gedraaid. Wanneer je in het buitenland zaken gaat doen, is het dus ook goed om eerst na te denken voordat je wat zegt en om de Hollandse directheid af en toe achterwege te laten.
  • Punctualiteit: in Nederland is op tijd op tijd. Sterker nog: heb jij om 1 uur een afspraak, dan verwachten we eigenlijk dat je om kwart voor 1 aanwezig bent. In het buitenland is dit niet het geval. Als je gasten net voor 1 uur binnen komen druppelen, zie dit dan niet als iets onbeleefds.
© Pexels.com

Maak de oversteek met Traffic Today!

Wanneer jij de oversteek wilt maken, is het fijn om hierin een helpende hand te hebben, die je de hulp biedt wanneer dit nodig is. Maak kennis met Traffic Today: een online marketingbureau die al met veel bedrijven de oversteek naar het buitenland gemaakt hebben. Ben jij benieuwd wat zij voor jou kunnen betekenen, neem dan een kijkje op hun website en kom in contact!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *