Hoe verander ik van job?

Wil jij graag van werk veranderen? In veel gevallen is dat aan te raden, want er kunnen verschillende problemen zijn waar je tegenaan gaat lopen. Misschien verdien jij bijvoorbeeld niet genoeg geld en wil je graag meer betaald krijgen. Misschien heb je het er met je werkgever over gehad, maar is het niet mogelijk voor je om meer betaald te krijgen. In die gevallen kan overstappen belangrijk zijn. Maar het kan ook zijn dat je contract gaat aflopen. En dat je niet zeker weet of deze al dan niet wordt verlengd. Ook in die gevallen kan het aan te raden zijn om van job te veranderen. Daarnaast kunnen er nog vele andere redenen ten grondslag liggen aan het feit dat je van baan wil veranderen. Maar hoe vind je dan snel een nieuwe baan? In dit artikel geven we verschillende tips.

Hoe verander ik van job
© Pixabay.com

Zoek alvast tijdens je huidige baan

Het kan wel even duren voordat je een baan gaat vinden die echt bij je past. Daarom is het aan te raden om alvast te solliciteren en rond te kijken tijdens je huidige baan. Dat is een handige manier, zodat je niet tegen een transitieperiode aanloopt en op straat komt te staan. Dat is namelijk iets wat je ongetwijfeld niet ziet zitten. Het is overigens niet aan te raden om alvast aan je meerderen te vertellen dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Dit kan namelijk een vervelend effect teweegbrengen of ervoor zorgen dat je niet helemaal meer wordt serieus genomen. Probeer het daarom voor je te houden. Maar wat is nu een goede plek om naar een baan te zoeken?

Vacaturewebsite

Allereerst kun je er natuurlijk voor kiezen om de verschillende vacaturewebsites af te struinen. In principe heeft dit enkele voordelen, maar ook enkele nadelen. Een voordeel ervan is dat je dan een poel krijgt van zeer veel verschillende vacatures. Je kunt dan dus gemakkelijk zoeken. Bovendien staat er (meestal) ook gelijk bij wat je specifieke salaris gaat worden en kun je profiteren van de handige automatisering. Bij veel vacaturewebsites is het namelijk zeer gemakkelijk om te solliciteren. Dus ook dat is natuurlijk mooi meegenomen. Een nadeel is echter dat je wel te maken hebt met een grote poel van mensen die ook op zoek zijn naar een aantrekkelijke vacature. Dit zorgt ervoor dat je misschien wat minder kans hebt op je ideale baan en dat is jammer.

Hoe verander ik van job
© Pixabay.com

Via connecties

Omwille van die reden kan het ook nog handig zijn om via connecties op zoek te gaan naar een andere baan. Dit is vaak handiger, omdat je al een zogenaamde voet tussen de deur hebt. Daardoor heb je misschien meer krediet, want mensen nemen sneller iemand aan die ze kennen, dan iemand waarvan ze nog niets afweten. Er zijn verschillende manieren om een beroep te doen op connecties. Zo kun je bijvoorbeeld kijken op de typische sociale media websites, maar misschien ken je ook wel mensen bij je sportvereniging of iets dergelijks. Ook dat is mogelijk.

1 reactie

  1. Martine

    Ik heb eens ergens gelezen dat je om de 7 jaar van job zou moeten veranderen om gemotiveerd te blijven. Is dat waar?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *