Wat te doen bij letselschade?

Ben je slachtoffer van een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, beroepsziekte of medische fout en heb je daardoor letselschade opgelopen? Dan heb je het recht om hiervoor een schadevergoeding te claimen. Dit proces kan nogal ingewikkeld zijn en daarom geven we je in dit artikel een aantal handige tips mee.

© Pixabay.com

1. Verzamel bewijs van het ongeval en letsel

Als je slachtoffer bent van een soort ongeval of medische fout is het handig om bewijs te verzamelen van het desbetreffende moment dat het mis is gegaan. Je kunt bijvoorbeeld foto’s maken van de plaats van het ongeval en van je letsel en de bijbehorende kapotte spullen. Zijn er getuigen aanwezig geweest? Dan is het handig om verklaringen van hen te verzamelen of in ieder geval gegevens te noteren van de aanwezigen en/of betrokkenen. Het proces-verbaal van de politie dient ook als bewijs.

2. Neem zo snel mogelijk contact op met de huisarts

Neem na het ongeval of beroep gerelateerde klachten direct contact op met de huisarts. In spoedgevallen kun je direct na een ongeval in contact staan met een arts, maar bij andere gevallen kan het wat langer duren. De diagnose van de huisarts is belangrijk voor het bewijzen dat er een verband is tussen de diagnose en het letsel.

3. Neem contact op met een ervaren letselschade expert

Als je zo snel mogelijk na het ongeval een belangenbehartiger inschakelt, zoals Flyctletselschade.nl, dan kunnen de juridische zorgen uit handen genomen worden. Je hoeft je dan minder druk te maken en te verdiepen in wetten, rechterlijke uitspraken, richtlijnen en schadeberekeningen.

© Pixabay.com

4. Houd extra gemaakte kosten bij

Houd al je extra gemaakte kosten goed bij in een document. Bonnetjes, facturen en rekeningen zijn bewijs om jouw schadeclaim in te dienen en de gemaakte kosten terug te krijgen. Je krijgt ook sneller een voorschot op je schadevergoeding als je deze documenten bij de hand houdt.

5. Stel degene die je letsel heeft veroorzaakt aansprakelijk

Degene die ervoor heeft gezorgd dat je letselschade hebt opgelopen moet je direct aansprakelijk stellen. Voor het claimen van de schade is het belangrijk dat er iemand aansprakelijk wordt gesteld. Zonder kun je geen schadevergoeding terug krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *