Van spelletjes tot leermomenten: het werk in de kinderopvang

Dat het werk in de kinderopvang geen enkele dag hetzelfde is, is een zekerheid. De kindjes maken keer op keer nieuwe ontwikkelingen door. De groepen worden vergezeld met nieuwe kindjes in de loop van de tijd. En de activiteiten van de desbetreffende dag kunnen perfect af worden gestemd op de temperatuur en het weer buiten. Hierdoor is jouw werk meteen lekker gevarieerd en maak je de mooiste momenten mee die je een leven lang bij gaat blijven. Wat je zoal kunt verwachten van het werk in de opvang, lees je hier.

© Pexels.com

De motoriek en de ontwikkeling van de kindjes wordt met het speelgoed gestimuleerd

Een van de leukste dingen om mee te maken, is natuurlijk de ontwikkeling van de kindjes. Misschien zie je de kindjes focussen op een boxmobiel als ze lekker aan het spelen zijn. Ze leren om hun handjes en voetjes te gebruiken. Of om samen te spelen met de andere kindjes. En dit soort leuke mijlpalen kun je vervolgens weer terugkoppelen naar de ouders toe. De kans is dus erg groot dat je op het einde van de werkdag keer op keer weer een grote glimlach bij de ouders ziet. En dat geeft jou ook meteen weer een goed gevoel.

Verschillende leermomenten in de buitenlucht en in de kinderopvang

Op het moment dat je de actuele vacatures kinderopvang bekijkt, krijg je meteen een goed beeld van de werkzaamheden. Er is daarnaast ook alle ruimte voor het verder ontwikkelen van je eigen talenten. Maar je profiteert ook van handige extraatjes. Denk daarbij aan voorrang op de opvang als je zelf kindjes hebt of je kunt gebruik gaan maken van een handig fietsenplan. Helemaal mooi meegenomen als je maar al te graag in de weer bent met een bakfiets. Wat daar tegenover staat? Natuurlijk het hebben van de volledige focus op de groep. Ga met de kinderen de buitenlucht in of stimuleer de ontwikkeling in de kinderopvang.

© Pexels.com

Je kunt werkzaam zijn binnen verschillende groepen en dus ook verschillende leeftijden

Ga je eenmaal aan de slag binnen de opvang, zoals bij Blos kinderopvang? Dan heb je vaak de keuze uit verschillende soorten groepen en dus ook verschillende soorten leeftijdscategorieën. Er wordt vooral onderscheid gemaakt tussen de peuters en de dreumesen. Denk daar dus nu alvast goed over na, zodat je gericht kunt solliciteren als je over de juiste papieren beschikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *