Welke extralegale voordelen kan ik als bedrijf aan mijn werknemers geven?

Als werkgever heb je natuurlijk veel plichten tegenover je werknemers. Je moet maandelijks een salaris aan je werknemers betalen. De werknemers hebben dan ook bepaalde verplichtingen waar ze aan moeten voldoen. Maar naast het geven van salaris, is het ook mogelijk om je personeel extralegale voordelen te geven. In principe zijn dit tegemoetkomingen aan je personeel wat los staat van het vaste salaris zijn. In veel gevallen kan het zelfs fiscaal aantrekkelijk zijn om dit aan je werknemers te geven. In dit artikel bespreken we verschillende extralegale voordelen die jij als werkgever aan je personeel kunt verstrekken.

Welke extralegale voordelen kan ik als bedrijf aan mijn werknemers geven
© Pixabay.com

Bedrijfswagen

Een voorbeeld van een extralegaal voordeel is een bedrijfswagen. In veel bedrijven zijn er bepaalde werknemers die hiervoor gebruik kunnen maken. Meestal zijn dit bijvoorbeeld werknemers die veel bezoeken afleggen. Bijvoorbeeld aan klanten, maar het kan ook zijn dat ze bezoeken aan mogelijke klanten afleggen. Daarbij is het vaak aan te raden dat het visitekaartje een beetje goed is en een bedrijfswagen kan dan een belangrijke rol spelen. Dit is dus een extralegaal voordeel die je aan je werknemers kunt geven, maar er zijn nog meer waar je aan kunt denken.

Maaltijden

Het is wellicht iets kleiner, maar maaltijden behoren in principe ook tot extralegale voordelen. Het is ook een goede manier om je personeel tevreden te stellen en in principe hoeft het je niet veel te kosten, aangezien je er fiscale voordelen bij kunt hebben. Vooral grote organisaties werken bijvoorbeeld met vaste maaltijden. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan wekelijkse broodjes op een bepaalde dag in de week. Maar echte grote organisaties hebben soms een eigen restaurant waar je gratis eten kunt afhalen. Dat is heel luxe en daarmee kun je uiteraard de sympathie verdienen bij je personeel.

Welke extralegale voordelen kan ik als bedrijf aan mijn werknemers geve
© Pixabay.com

Laptop

Een ander extralegaal voordeel waarmee jij je personeel kunt verwennen, is een laptop. In veel gevallen is dit niet alleen voordelig voor de werknemer, maar ook voor je bedrijf zelf. Wellicht is daarbij een nadere uitleg vereist. Tegenwoordig zijn er steeds meer hackers actief en er worden ook steeds gegevens via het internet aan elkaar verstrekt. Aan de ene kant is dit voordelig, want het zorgt ervoor dat er gemakkelijk kan worden geautomatiseerd en men echt kan genieten van de efficiëntie van de moderne tijd. Dit betekent tegelijkertijd ook dat deze gegevens gemakkelijker gestolen kunnen worden. En dat is ongetwijfeld iets waar je geen zin in hebt. Daarom kan een beveiligde laptop van je bedrijf aan een werknemer verschaffen, waarbij alleen maar bedrijfsgerelateerde dingen worden gepost echt handig zijn. De kans dat je te dan te maken krijgt met malware of iets in die trant is dan veel groter.

Conclusie

Er zijn nog meer extralegale voordelen waar je aan kunt denken, maar hierboven hebben we wel ongeveer de bekendste opgenoemd die er zijn. Om echt te kunnen profiteren van de extralegale voordelen, is het aan te raden om na te gaan wat de belastingdienst hieronder laat vallen. Dat is natuurlijk het belangrijkste, want op die manier kun je er flink profijt van hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *