5 x waarom je op de fiets naar werk moet gaan

Wil je wat meer bewegen en wat minder zitten? Waarom overweeg je dan niet eens wat vaker de auto te laten staan en op de fiets te springen? Je zult zien dat je er snel aan went en er misschien zelfs plezier in krijgt. Naast dat plezier heb je natuurlijk ook nog meer bijkomende (gezondheids)voordelen. In dit artikel lichten we er vijf voor je uit.

© Pixabay.com

1. Fietsen is sneller

Hoe fijn is het als je op de fiets langs die file waar je altijd instaat kunt zoeven? Je hoeft daarnaast, eenmaal aangekomen op kantoor, niet te zoeken naar een parkeerplek. Je zet je fiets gewoon lekker onder de fietsoverkapping en klaar is kees. Een leuk feitje: fietsers zijn in grote steden gemiddeld 10% sneller op hun bestemming dan automobilisten.

2. Fietsen is gezonder

Dat fietsen gezond is spreekt voor zich. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beweging is 30 minuten matig intensief bewegen. Als je dagelijks een half uur fietst, heb je dit direct in de pocket. Bovendien is fietsen goed voor je hart, omdat je cardio doet. Tot slot is het niet alleen gezonder voor jezelf, maar ook voor het milieu.

3. Fietsen maakt je slimmer

Er is wetenschappelijk onderzoek naar de relatie tussen bewegen en hersenactiviteit. Het schijnt zo te zijn dat bewegen zorgt voor de aanmaak van hersencellen. Fietsen zorgt ervoor dat je bloed sneller door je lichaam wordt gepompt dan als je stil zit en je hersenactiviteit met 15% wordt verhoogd.

© Pixabay.com

4. Fietsen doe je niet alleen

Nederland is een fietsland en met z’n allen fietsen we gemiddeld 15 miljard kilometer. Samen fietsen is dus helemaal niet zo’n gek idee. Misschien toch eens die ene collega die bij je in de buurt woont eens voor te stellen om samen te fietsen naar kantoor?

5. Fietsen worden steeds sneller en beter

De elektrische fiets is razend populair. Geen wonder, want met zo’n fiets leg je binnen korte tijd grote afstanden af. En deze fietsen zullen alleen nog maar beter worden de komende tijd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *