Rol- of schuifdeur vervangen? Dit zijn uw alternatieven

In deze tijd met stijgende energieprijzen wordt de vraag naar energiebesparende maatregelen groter. Vooral het aanbrengen van betere isolatie is belangrijk. Om die reden wordt er ook steeds kritischer gekeken naar oudere rol- of schuifdeuren. Vooral de stalen schuifdeuren en de lamellenroldeur zijn namelijk niet of slecht geïsoleerd en staan op de nominatie om vervangen te worden.

© Pexels.com

Het voordeel van deze oudere deuren: ruimtebesparing

Lamellenroldeuren en schuifdeuren worden vaak gekozen voor hun ruimtebesparende aspect. Vooral de roldeur neemt zeer weinig plek in en ook een schuifdeur kan vaak makkelijk aan de buitenkant van een gevel worden gemonteerd. Als u op zoek gaat naar een geïsoleerd alternatief voor deze deuren, kan dat nog best lastig zijn. Compacte lamellenroldeuren zijn vaak niet goed geïsoleerd en als u overweegt om een overheaddeur toe te passen, dan heeft u wel isolatie, maar gaat er wel kostbare ruimte in uw pand verloren. Wat zijn uw alternatieven?

Vervangen van een lamellen roldeur

Een roldeur met smalle “lamellen” wordt vaak toegepast in oudere industriële panden, maar ook bij winkelpanden. Deze deuren lijken op de rolluiken die ook wel bij particuliere woningen worden gebruikt, maar zijn vaak groter en van staal of aluminium gemaakt.  Deze roldeuren zijn niet geïsoleerd en worden vaak toegepast als er echt heel weinig inbouwruimte is, of als extra beveiliging voor bijvoorbeeld een winkelgevel.

Als isolatie én ruimtebesparing belangrijk zijn, dan zijn er slechts enkele alternatieven voor deze deuren. U kunt kiezen voor een geïsoleerde lamellenroldeur of voor een sectionaaldeur met vouwsysteem. Hierbij is het belangrijk op te merken dat lamellen altijd minder goed geïsoleerd zijn dan de secties van een sectionaaldeur. Heeft u, naast isolatie en ruimtebesparing nog additionele wensen, zoals bijvoorbeeld vensters of een loopdeur, dan bent u als snel aangewezen op een sectionaaldeur met vouwsysteem, zoals bijvoorbeeld de Compact deur van Rolflex.

© Pexels.com

Vervangen van een schuifdeur

Oudere schuifdeuren zijn vaak van staal gemaakt. Bijna onverwoestbaar, maar niet geïsoleerd en soms wel wat lastiger te hanteren, vooral als er vuil in de onderrails van de deur is gekomen. Wilt u deze deuren vervangen door een geïsoleerd alternatief, dan zijn er inmiddels ook geïsoleerde schuifdeuren op de markt. Zelfde principe, maar met meer aandacht voor energiebesparing dankzij betere afdichting en geïsoleerde deuren. Wilt u liever geen schuifsysteem meer, dan is ook hier een geïsoleerde lamellenroldeur (vooral bij kleinere schuifdeuren) of een Compact vouwdeur een optie. Deze kunnen beide ook buiten uw pand worden gemonteerd, net zoals uw huidige schuifdeur, zodat er geen kostbare ruimte binnen verloren gaat.

Wilt u meer weten over de Compact vouwdeur van Rolflex? Deze ruimtebesparende, geïsoleerde vouwdeur wordt veel gebruikt als vervanger van rol- en schuifdeuren. Lees meer op rolflex.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *