Hoe vind je je droombaan?

Als je bedenkt hoeveel tijd je op het werk spendeert gedurende jouw actieve carrière kan je maar beter gaan voor die ene absolute droombaan. Elke dag met plezier uit werken gaan en voldaan jouw werkdag beëindigen, het klinkt mooi toch?

Hoe vind je je droombaan
© Pixabay.com

Wat is jouw droombaan

Sommige mensen hebben als kind al heel concreet in gedachten wat hun droombaan is, anderen komen daar pas na verloop van tijd achter en nog andere hebben eerst enkele banen waarvan ze het gevoel hebben dat het toch niet dat is. Het komt er dus in eerste instantie op aan om uit te maken welke baan voor jou persoonlijk die ene echte droombaan is. Je kunt hiervoor ook terecht bij mensen uit je omgeving, misschien hebben zij wel de perfecte baan voor jou in gedachten. Zet even op een rijtje waarmee jij jouw werkdagen het liefste zou vullen als je de vrije keuze had en ga dan op basis daarvan op zoek naar de baan die daar het nauwst bij aansluit. Ook voor jou bestaat echt wel de geknipte droombaan.

Maak een concreet stappenplan

Met enkel en alleen de droombaan in je hoofd raak je natuurlijk nog geen stap verder. Na het denkwerk is het tijd voor actie. Ga actief op zoek naar de banen die voor jou als droombaan in aanmerking komen en doe de nodige opzoekingen. Is de baan echt wel wat je wilt? Wat kom je te weten over het bedrijf? Wil je in loondienst gaan werken of liever zelfstandig? Het zijn nog maar enkele van de vragen die toch even je aandacht vragen.
Zet ook je persoonlijke netwerk in, zij kunnen je aan de juiste bedrijfsgegevens of contactpersonen helpen, altijd een meerwaarde in jouw zoektocht.

Hoe vind je je droombaa
© Pixabay.com

Ga ervoor

Je weet welke baan je wilt en je weet ook waar? Solliciteren dan maar. Zorg voor een goed CV en een overtuigende motivatiebrief. Overtuig de personeelsverantwoordelijke ervan dat er maar één goede kandidaat bestaat voor de baan en dat jij dat bent. Hiervoor is het belangrijk dat je tot in detail weet wat de baan inhoudt, wat het bedrijf van werknemers verwacht en hoe jij een echte meerwaarde kunt betekenen.
Is jouw droombaan te vinden binnen je huidige bedrijf, dan doe je er goed aan je kwaliteiten extra in de verf te zetten en initiatieven naar je nieuwe baan te nemen. Als je geknipt bent voor de baan, zal je verantwoordelijke dit snel genoeg ook zien.

Droom niet langer van jouw droombaan, maar zet vandaag al de eerste stappen. Zet alles op een rijtje, begin met de voorbereiding en probeer snel dat zo belangrijke gesprek binnen te halen. Je zult je later afvragen waarom je zo lang bent blijven nadenken en twijfelen. Ook voor jou ligt de droomjob klaar, het ligt er alleen aan de kansen te grijpen en er voluit voor te gaan. Veel succes alvast en laat zien dat jij de beste en meeste geschikte kandidaat bent en een echte meerwaarde op de werkvloer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *