In welke sectoren kan ik werken?

Ben je op zoek naar een nieuwe baan of zou je graag in een andere branche willen werken? Er zijn veel meer sectoren waarin jij kunt werken dan je wellicht denkt. Er zijn sectoren waar enige kennis en ervaring vereist is, sectoren waarvoor je nog een opleiding moet doen en er zijn genoeg sectoren waar je nu in aan de slag kunt. In dit artikel lees je precies in welke sector jij aan de slag kunt.

In welke sectoren kan ik werken
© Pixabay.com

Huidige sector, maar andere functie
Ben jij momenteel niet goed op jouw plek, maar past de sector waarin je nu werkt wel echt bij jou? Dan is het vaak mogelijk om binnen de sector te ruilen van functie. Je hebt namelijk de kennis en de nodige ervaring al. Wellicht is het niet de sector die verkeerd is, maar is het jouw functie. Bekijk wat jouw mogelijkheden zijn binnen de sector waarin je nu werkzaam bent.

Coaching en begeleiding
Weet je niet goed welke sector het beste bij jou past? Dan is het verstandig om hulp in te schakelen. Door loopbaancoaching en extra begeleiding kun je erachter komen welke sector het beste bij jou past. Op deze manier kun je de perfecte sector voor jou vinden. Het kan zijn dat enige omscholing of stage nodig is, maar als dit kan betekenen dat je in de juiste sector werkt, is dit het dubbel en dwars waard. Je kunt coaching volgen terwijl je nog werkzaam bent of wanneer je werkzoekende bent.

Sectoren die weinig kennis en ervaring vereisen
Wist je dat je vandaag nog kunt switchen van sector? Er zijn namelijk genoeg sectoren waar je kennis en ervaring opdoet tijdens het werken. Dit is perfect wanneer je startende bent op de arbeidsmarkt, een bijbaantje zoekt als tiener of wanneer je gewoon echt even iets anders wilt. Denk bijvoorbeeld aan de praktische functies binnen de facility sector en veel functies binnen de horeca. Wanneer jij geen werk hebt en snel een vervangend inkomen zoekt, zijn er genoeg sectoren waar je direct aan de slag kunt.

In welke sectoren kan ik werke
© Pixabay.com

Wat zijn jouw vaardigheden?
Schroom jij om over te stappen naar een andere sector omdat je niet in het bezit bent van de juiste papieren en ervaring? Dat is soms helemaal niet nodig. Het is verstandig om breder te kijken. Zorg dat je een inventaris maakt van jouw vaardigheden en specialiteiten. Ben jij bijvoorbeeld sociaal sterk, tweetalig en weet je van aanpakken? Dan zou internationale sales een goede sector zijn voor jou. Bekijk het van een breder perspectief en zie hoe jij past bij de sector, in plaats van wat de sector van jou vereist.

Overstappen naar een andere sector kan best een ingrijpende verandering zijn. Je zegt vaarwel tegen alles wat je bekend is en gaat een nieuw avontuur aan. Dit kan best spannend zijn, maar het levert enorm veel op. Je leert nieuwe vaardigheden, werkt in een totaal andere omgeving en je kunt jouw kennis en expertise nog verder uitbreiden. Geef jouw carrière een switch en kies voor een nieuwe sector. Dit kan voor heel wat werkgeluk en welzijn zorgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *