Hoe kun je als bedrijf gebruik maken van een zakelijk krediet?

Soms kun je als bedrijf prima een financiële booster gebruiken. Je wilt vooruit met je onderneming door te investeren in je bedrijf. Of er is een moment aangebroken waarop je juist extra financiën nodig hebt, om je bedrijf financieel door een lastige periode heen te helpen. Wat doe je in dergelijke gevallen? Dit kan het moment zijn voor bedrijven om te besluiten een zakelijk krediet af te sluiten.

© Pixabay.com

Wanneer denk je aan een zakelijk krediet?

De huidige situatie, waarin bedrijven te maken krijgen met tijdelijke sluitingen, kan een wissel trekken op de financiële staat van bedrijven. Ondernemers ontvangen dan wel een compensatie van de regering, maar deze is lang niet altijd afdoende. Er zijn bedrijven die hierdoor vechten om het hoofd financieel boven water te houden. Familiebedrijven, ondernemers die al jarenlang succesvol hun onderneming runde; plots staan zij voor een voldongen feit – buiten hun eigen toedoen. Een zakelijke krediet kán hen door deze ongeëvenaarde situatie heen helpen. Jarenlang hebben zij bewezen er financieel gezond voor te staan, maar na de afgelopen 2 jaar kan de rek er echt uit zijn. En dan is de tijd aangebroken om een beroep te doen op andere financiële mogelijkheden, zoals een zakelijk krediet.

Investeren in groei

Gelukkig bestaan er ook vele ondernemers die geen last hebben van tijdelijke sluitingen. Sommige bedrijven varen er zelfs wel bij en maken een grote (online) groei door. Dit betekent fors meer inkomsten. Inkomsten die zelfs nog wel eens vermenigvuldigd zouden kunnen worden door een bepaalde investering te doen in het bedrijf. Zo zijn er ondernemers die gebaat kunnen zijn bij de investering in nieuwe apparatuur, of overname van een goedlopende webwinkel, of juist een geheel andere investering willen doen. Groeikansen nemen toe bij investeringen. Het geld hiervoor kun je lenen via een zakelijk krediet.

© Pixabay.com

Wanneer kom je in aanmerking voor een zakelijk krediet?

Natuurlijk bestaan er voorwaarden die financiële instellingen hanteren voor het toekennen van een zakelijke lening, evenals de hoogte van de lening. Wil je als ondernemer een zakelijk krediet afsluiten, houd dan rekening met o.a. de onderstaande criteria die gelden:

  • Jouw onderneming staat langer dan 1 jaar ingeschreven bij de KvK
  • Jouw onderneming is een BV, eenmanszaak, ZZP-er schap, of maatschap
  • Je zet jaarlijks tenminste € 50.000 om

Wanneer is het geld beschikbaar?

Kun je alle 3 de criteria positief beantwoorden, dan kun je bij de meeste financiële instellingen terecht voor een zakelijk krediet. Let wel: niet overal wordt even snel een krediet toegekend. Sommige banken nemen hiervoor ruimschoots de tijd. Tijd echter heb je lang niet altijd, soms dien je toch echt binnen één week een bepaalde betaling te verrichten. Het is dan dus belangrijk dat het krediet op dat moment beschikbaar voor je is.

Let er dus goed op hoe lang een financiële instelling de tijd neemt om jou het zakelijke krediet toe te kennen. Bij specifieke geldverstrekkers kan het snel verlopen, binnen slechts 3 werkdagen ontvang je de beoordeling en is het geld dus beschikbaar. Natuurlijk houd je er ook rekening mee dat een lening extra geld kost aan rente.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *