Wat zijn de voordelen van een backoffice uitbesteden in de uitzendbranche

Of je nu een startende, middelgrote of zeer ervaren intermediair bent, je wilt je altijd graag kunnen focussen op de core business van jouw uitzendbureau. Maar je weet ook dat jouw backoffice werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Misschien niet waar je veel tijd in wil stoppen maar wel essentieel voor het voortbestaan van jouw organisatie. Maar wist je dat je jouw backoffice ook kan uitbesteden aan een backofficebureau? Hier lees je wat dit betekent en welke voordelen dit met zich mee kan brengen.

© Pexels.com

Uitbesteden bespaart jou tijd

Misschien wel overduidelijk maar toch waard om te noemen, het uitbesteden van jouw backoffice bespaart je een hoop tijd. Want als jij dit uitbesteed betekent dit dat je alle tijd die je hier kwijt aan zou zijn geweest nu kan stoppen in de core business van jouw organisatie, het werven en plaatsen van flexkrachten. Ook de backoffice zelf zal hoogst waarschijnlijk minder tijd in beslag benemen. Je laat dit nu namelijk over aan specialisten die precies weten hoe de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk gedaan kunnen worden. Alle kans dus dat dit nu sneller voor elkaar is dan als je het zelf had gedaan.

Werkzaamheden worden uitgevoerd door specialisten

Dat bij het uitbesteden jouw backoffice werkzaamheden nu door specialisten worden uitgevoerd bespaard niet alleen tijd, het brengt ook een stukje zekerheid met zich mee. Bij het backofficebureau hebben ze namelijk alle ervaring om de werkzaamheden volledig correct uit te voeren. Zo weet je zeker dat dit goed loopt! Bovendien hebben ze bij het backofficebureau ook de juiste juridische kennis en zijn ze op de hoogte van alle ontwikkelingen in de CAO. Jouw backoffice voldoet zo aan alle huidige eisen en ook nieuwe ontwikkelingen worden hierin meegenomen.

Maak gebruik van de nieuwste software

Nog een voordeel van het uitbesteden van jouw backoffice is de mogelijkheid om gratis gebruik te kunnen maken van de nieuwste software. Overeenkomsten tekenen, uren goedkeuren en het inschrijven van uitzendkrachten, in 2023 gebeurd alles online. Een goede software is hiervoor nodig en kan zeer prijzig zijn. Wanneer je jouw backoffice uitbesteed zal het backofficebureau jou toegang geven tot hun eigen software waarin je alles kan regelen, scheelt weer een kostenpost!

Profiteer van certificeringen

Je hebt ook enorm baat op het gebied van certificeringen als je gaat samenwerken met een backofficebureau. Jouw backoffice partner zal zorgen dat zij altijd beschikken over de juiste certificeringen voor het kunnen uitvoeren van de werkzaamheden. Ook kijken ze met je mee naar welke certificeringen jij nodig hebt en eventueel nog moet behalen en kunnen ze jou altijd voorzien van advies.

© Pexels.com

Doe onderzoek naar het backofficebureau

Natuurlijk zijn er wel een aantal punten waar je over moet nadenken als je de keuze maakt om jouw backoffice uit te besteden of zelf gaat doen. Zo geef een belangrijk deel van jouw onderneming uit handen. Helemaal niet erg, maar je moet het backofficebureau dus wel vertrouwen dat alles juist wordt uitgevoerd. Gelukkig heb je te maken met specialisten en komt dit vaak helemaal goed. Zorg wel dat je eerst onderzoek doet naar het bureau en lees een aantal reviews, dan weet je het beste waar je aan toe bent.

Behaal voordelen met het uitbesteden

Het uitbesteden van jouw backoffice kost ook geld, het backofficebureau doet dit natuurlijk niet gratis. Maar omdat je er zelf veel minder tijd aan kwijt bent bespaar je daar ook weer kosten. En hoewel je hier dus een bedrag aan kwijt bent biedt het uitbesteden van jouw backoffice dus een ruim aantal voordelen, die wegen zeker op tegen de nadelen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *